Η ιδανική διατροφή για τη γάτα σας που ενισχύει την υγεία και ελέγχει το βάρος της

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Το να επιλέξετε τη σωστή διατροφή για τη γάτα σας είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσετε την υγεία και την ευημερία του αγαπημένου σας κατοικίδιου. Ως γονείς γάτας, αγωνιζόμαστε συχνά για να βρούμε το κατάλληλο φαγητό για το τετράποδο φίλο μας. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια ποιοτική τροφή για τη γάτα σας. Οι τροφές υψηλής ποιότητας είναι πλούσιες σε ζωικές πρωτεΐνες και φυτικά συστατικά, ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Αυτές οι τροφές βοηθούν στον έλεγχο του βάρους και ενισχύουν το αίσθημα κορεσμού. Ας δούμε μερικές συμβουλές για την επιλογή της κατάλληλης ολιστικής τροφής για τη γάτα σας:

1) Επιλέξτε την κατάλληλη ξηρά τροφή ανάλογα με την ηλικία και το στάδιο ανάπτυξης της γάτας. Οι αναλογίες πρωτεΐνης και λιπαρών που χρειάζεται ο οργανισμός της διαφέρουν ανάλογα με το στάδιο ζωής της (γατάκι, ενήλικη, ηλικιωμένη γάτα).

2) Λάβετε υπόψη τις ξεχωριστές ανάγκες της γάτας σας. Για παράδειγμα, οι στειρωμένες γάτες χρειάζονται τροφή που είναι χαμηλή σε λιπαρά, αλλά πλούσια σε φωσφόρο, μαγνήσιο και ασβέστιο για την προστασία των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος. Επίσης, σε περιπτώσεις αλλεργιών, παχυσαρκίας, διαβήτη ή προβλημάτων με τα νεφρά, η γάτα σας θα πρέπει να ακολουθήσει κλινική δίαιτα μετά από συμβουλές του κτηνίατρου.

3) Μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή της γάτας σας υγρή τροφή υψηλής ποιότητας για να διατηρήσετε τη διατροφή της ισορροπημένη και να την κρατήσετε ενυδατωμένη και χαρούμενη. Η ενυδάτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία του ουροποιητικού της συστήματος. Η υγρή τροφή είναι επίσης πλούσια σε ψευδάργυρο και βιοτίνη, που βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, την όραση, τα οστά και την υγεία του δέρματος και του τριχώματος.

4) Μια ξηρή τροφή που περιλαμβάνει superfoods, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, φρούτα, λαχανικά, βιταμίνη Β και αντιοξειδωτικά αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών. Αυτά τα συστατικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στην πέψη, το μεταβολισμό, την καρδιαγγειακή υγεία και την υγεία του τριχώματος.

5) Μια ξηρή τροφή πλούσια σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα προστατεύει τη υγεία του τριχώματος και βοηθάει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Τα Ω6 λιπαρά οξέα υποστηρίζουν την κανονική ανάπτυξη της γάτας και την υγεία του δέρματος. Τα Ω3 λιπαρά οξέα υποστηρίζουν το νευρικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Το Ω3 DHA έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην ευκολία εκπαίδευσης ενός κουταβιού, ενώ το Ω3 EPA βελτιώνει την υγεία των αρθρώσεων και την ευκινησία.

Έχουμε ανακαλύψει για εσάς την τροφή Alaska River που πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις.
Πηγή

Κοινοποίηση