Η Ιδανική Διατροφή για τον Σκύλο σας: Τα 5 Απαραίτητα Συστατικά

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Όταν περνάμε από τους διαδρόμους ενός καταστήματος pet shop, συχνά αισθανόμαστε έντονη σύγχυση. Τόσες πολλές τροφές, τόσες μάρκες, τόσες επιλογές! Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τον αγαπημένο μας σκύλο; Οι πειρασμοί είναι πολλοί και οι εταιρείες υπόσχονται υψηλή ποιότητα συστατικών. Η τροφή είναι αναμφισβήτητα το πλέον βασικό στοιχείο για τη ζωή και την ευημερία του σκύλου μας. Ωστόσο, το μαρκετίνγκ των εταιρειών μας έχει μπερδέψει και συχνά αγοράζουμε τρόφιμα που δεν είναι κατάλληλα για τον σκύλο μας και δεν ικανοποιούν τις ανάγκες του.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να μαθαίνουμε, να ενημερωνόμαστε και να διαβάζουμε προσεκτικά την ετικέτα της τροφής του σκύλου μας. Σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό FDA (Food and Drug Administration), τα συστατικά των τροφίμων απαριθμούνται κατά σειρά βάρους, με τα πιο πολλά στην αρχή και τα λιγότερα στο τέλος. Συνεπώς, αν η τροφή του σκύλου σας αναφέρει ότι περιέχει πολλή πρωτεΐνη, αλλά το πρώτο συστατικό είναι ένας υδατάνθρακας, τότε πρέπει να αμφισβητήσετε την αξία αυτής της διατροφής.

Η πρωτεΐνη αποτελεί ένα θεμελιώδες συστατικό της τροφής του σκύλου. Οι σκύλοι είναι παμφάγοι και απολαμβάνουν τόσο ζωικές όσο και φυτικές πηγές θρεπτικών ουσιών. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη μυική ανάπτυξη, την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, την ενέργεια και την υγεία του δέρματος και των νυχιών. Οι σωστές ποσότητες πρωτεΐνης διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, το βάρος, τη φυλή και την κατάσταση του σκύλου (ενηλίκιος, κουτάβι, έγκυος). Οι πλήρεις πρωτεΐνες περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που απαιτούνται για την επιβίωση του σκύλου. Σύμφωνα με την Association of American Feed Control Officials (AFFCO), οι τροφές για σκύλους πρέπει να διαθέτουν ελάχιστο επίπεδο πρωτεΐνης για να θεωρηθούν “πλήρεις και ισορροπημένες”. Για τη διατροφή ενηλίκων σκύλων, αυτό το επίπεδο είναι 18%, ενώ για τη διατροφή ανάπτυξης και αναπαραγωγής είναι 22%.

Εκτός από την πρωτεΐνη, η ιδανική διατροφή του σκύλου περιλαμβάνει και άλλα σημαντικά συστατικά. Οι υδατάνθρακες παρέχουν ενέργεια, τα υγιεινά λίπη συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος και των νυχιών, ενώ οι βιταμίνες και τα μέταλλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τη γενική ευεξία. Η ισορροπημένη διατροφή για τον σκύλο σας θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον αυτά τα πέντε συστατικά, προκειμένου να θεωρείται “πλήρης και ισορροπημένη”. Επίσης, πρέπει να αποφεύγετε τρόφιμα που περιέχουν υλικά που προκαλούν αλλεργίες ή που δεν συμβαδίζουν με τις διατροφικές αναγκες του σκύλου. Πληροφορηθείτε και συμβουλευθείτε τον κτηνίατρό σας για τις καλύτερες επιλογές διατροφής για τον αγαπημένο σας φίλο.

Για να προσφέρετε στον σκύλο σας μια υγιεινή, ισορροπημένη και γευστική διατροφή, σας συνιστούμε να επιλέξετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, υγιεινούς υδατάνθρακες και λίπη, βιταμίνες και μέταλλα. Δεν θα πρέπει επίσης να περιέχουν τεχνητά χρώματα ή υποπροϊόντα. Αναζητήστε τροφές με φυσικά συστατικά και αποφύγετε τα τρόφιμα που περιέχουν γλυκοπατάτες ή οποιοδήποτε υλικό προκαλεί αλλεργίες στον σκύλο σας.

Προσφέροντας στον σκύλο σας τη σωστή διατροφή, θα του εξασφαλίσετε μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή, χωρίς προβλήματα υγείας. Αφιερώστε χρόνο και προσοχή για να επιλέξετε την καλύτερη διατροφή για αυτόν τον πιστό φίλο και θα απολαύσετε από κοντά την υπέροχη παρέα του για αρκετά χρόνια.
Πηγή

Κοινοποίηση