Ασφάλεια κατά το φθινόπωρο: Προστατεύοντας τους σκύλους μας από κρυμμένους κινδύνους

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Με την πτώση της θερμοκρασίας και την έλευση του φθινοπώρου, εμείς οι άνθρωποι μπορεί να ανυπομονούμε για το δροσερό καιρό, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι και οι τετράποδοι φίλοι μας χρειάζονται προσοχή. Το φθινόπωρο, όπως κάθε εποχή, ενέχει κινδύνους που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ή να αποφύγουμε ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες. Ο Νοέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου, αλλά είναι επίσης ο μήνας όπου αντιμετωπίζουμε τους περισσότερους κινδύνους.

Νέες προκλήσεις κατά τις περιπάτους
Με την αλλαγή της ώρας και την μεγαλύτερη διάρκεια της νύχτας, οι βόλτες των σκύλων γίνονται συχνά στο σκοτάδι. Ως εκ τούτου, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ελέγχουμε διαρκώς για πιθανούς κινδύνους, όπως τρόφιμα που ενδεχομένως να υπάρχουν στο πεζοδρόμιο και πρέπει να αποφύγουμε να καταναλώσουν. Συνιστάται επίσης να προτιμούμε διαδρομές με φωτισμό, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του σκύλου μας και τη δική μας. Επιπλέον, η προσοχή πρέπει να επεκταθεί και στην οδήγηση, καθώς μπορεί να μην είμαστε εύκολα αντιληπτοί από τα αυτοκίνητα που περνούν.

Προστασία από παράσιτα
Οι ψύλλοι και τα κουνούπια δεν εξαφανίζονται από το περιβάλλον μας με την άφιξη του φθινοπώρου. Για αυτό το λόγο, η πρόληψη παραμένει σημαντική και πρέπει να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε προϊόντα κατά των παρασίτων. Συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο για τα κατάλληλα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Επιπλέον, όταν πηγαίνετε σε πάρκα, είναι καλό να ψεκάζετε τον σκύλο με ένα ειδικό αντιπαρασιτικό σπρέι, πέρα από τις συνήθεις αμπούλες και τα κολάρα που φοράει.

Εποχικές αλλεργίες
Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, ορισμένοι σκύλοι μπορεί να υποφέρουν από εποχικές αλλεργίες λόγω των φύλλων, της δροσιάς και της σκόνης. Εάν παρατηρήσετε κνησμό, φτέρνισμα, ερεθισμούς στο δέρμα ή υγρά μάτια στον σκύλο σας, θα πρέπει να τον πάρετε αμέσως στον κτηνίατρο σας για έλεγχο και αγωγή.

Κίνδυνοι από πεσμένα φύλλα και φρούτα
Οι σωροί φύλλων που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου μπορεί να προσφέρουν χαρά στα σκυλιά που αγαπούν να παίζουν μέσα σε αυτούς, αλλά κρύβουν κινδύνους. Η κατανάλωση φύλλων μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές, ενώ κάτω από τα φύλλα μπορεί να υπάρχουν βελανίδια ή μανιτάρια που είναι επιβλαβή για την υγεία του σκύλου. Πρέπει επίσης να είμαστε προσεκτικοί με τα πεσμένα φρούτα, καθώς μπορεί να περιέχουν τοξίνες που είναι επιβλαβείς για τους σκύλους μας
Ασφάλεια κατά το φθινόπωρο: Προστατεύοντας τους σκύλους μας από κρυμμένους κινδύνους
Πάντα στο πλευρό των σκύλων μας
Κάθε εποχή του χρόνου έχει τις δικές της προκλήσεις και κινδύνους, και εμείς ως σκυλογονείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και προετοιμασμένοι. Κανείς δεν θέλει να δει τον αγαπημένο τετράποδο φίλο να υποφέρει. Έτσι, ας προετοιμαστούμε ώστε να αποφύγουμε ή να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους του φθινοπώρου και ας απολαύσουμε ασφαλείς βόλτες με τους αγαπημένους μας σκύλους!

Με αγάπη και ασφάλεια,
Οι σκυλάκοι μας
Ασφάλεια κατά το φθινόπωρο: Προστατεύοντας τους σκύλους μας από κρυμμένους κινδύνους

Ασφάλεια κατά το φθινόπωρο: Προστατεύοντας τους σκύλους μας από κρυμμένους κινδύνους
Πηγή

Κοινοποίηση