Γιατί η υιοθέτηση μιας ηλικιωμένης γάτας είναι μια μοναδική εμπειρία

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Όταν αποφασίζουμε να υιοθετήσουμε ένα ζώο, συνήθως σκεφτόμαστε να πάρουμε ένα μικρό γατάκι. Έχουμε την εντύπωση ότι ένα μικρό ζώο θα είναι πιο εύκολο να προσαρμοστεί στον χώρο μας, θα μπορούμε να διαμορφώσουμε τον χαρακτήρα του και θα το έχουμε περισσότερα χρόνια στο πλευρό μας. Ωστόσο, η υιοθέτηση μιας μεγαλύτερης σε ηλικία γάτας μπορεί να μας προσφέρει μια παρέα που δεν είχαμε φανταστεί.

Οι μεγαλύτερες σε ηλικία γάτες συχνά έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για υιοθεσία. Πολλές από αυτές τις γάτες έχουν περάσει πολλά στη ζωή τους, έχουν υποστεί προβλήματα υγείας και δεν αισθάνονται άνετα στο περιβάλλον τους. Επίσης, ορισμένες από αυτές τις γάτες ήταν σύντροφοι ανθρώπων που πλέον δεν είναι εδώ, και αυτό τις έχει αφήσει τραυματισμένες και αδέσποτες. Αυτές οι γάτες έχουν ανάγκη από αγάπη και ένα νέο σπίτι, όπου θα μπορούν να ζήσουν μια δεύτερη αξιοπρεπή ζωή.

Η υιοθέτηση μιας ηλικιωμένης γάτας μπορεί να φανεί προκλητική, αλλά στην πραγματικότητα αυτές οι γάτες είναι πιο ήσυχες και χαλαρές από ένα μικρό γατάκι. Αν έχετε έναν ήσυχο τρόπο ζωής, μια ηλικιωμένη γάτα θα είναι ιδανική για εσάς. Δεν χρειάζονται πολλή προσοχή, δεν θα πειράζουν τα πράγματά σας και θα είναι διαθέσιμες για αγκαλιές και χάδια.

Το προσδόκιμο ζωής στις γάτες έχει την τάση να αυξάνεται, χάρη στην πρόοδο της ιατρικής. Αλλά ακόμα κι αν η συντροφιά με μια ηλικιωμένη γάτα είναι σχετικά σύντομη, αξίζει κάθε λεπτό από αυτή την εμπειρία. Κάθε ταξίδι είναι μοναδικό, ακόμα και αν είναι σύντομο. Ένας ηλικιωμένος γάτος που περιμένει για μια αγκαλιά και χάδια σας περιμένει εκεί έξω. Παρά τον χρόνο που μπορεί να κρατήσει η κοινή σας περιπέτεια, θα αξίζει κάθε στιγμή.

Πηγή

Κοινοποίηση