Οι Φανταστικοί Border Collies: Ανακαλύψτε τους!

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Οι Border Collies είναι μια φυλή σκύλων που έχει αξιοθαύμαστα ταλέντα και εντυπωσιάζει με την εργατικότητα τους. Έχουν κατακτήσει τον τίτλο του πιο έξυπνου σκύλου και αυτό δεν είναι τυχαίο. Μπορούν να μάθουν πολλές λέξεις και κόλπα, ενώ ανταποκρίνονται άψογα σε διάφορες εντολές. Ανανεώνονται όταν εργάζονται σε θέσεις φύλαξης και διάσωσης και λαμβάνουν μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς και εκθέσεις για σκύλους. Αλλά ποιο είναι το ρόλο τους ως κατοικίδια; Είναι απίστευτα πιστοί συντρόφοι και έχουν ιδιαίτερη σύνδεση με τους ανθρώπους, ακόμα και με τα παιδιά. Έτσι, είναι ιδανικοί για συμβίωση μαζί μας. Όμως, αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα Border Collie, πρέπει να γνωρίζετε ότι χρειάζονται πολύ άσκηση και νοητική διέγερση καθημερινά
Οι Φανταστικοί Border Collies: Ανακαλύψτε τους!
Ποια είναι η προέλευση του ονόματός τους; Αυτά τα ενεργητικά σκυλάκια αναπτύχθηκαν στη Σκοτία και ζούσαν κυρίως στα σύνορα μεταξύ Σκοτίας και Αγγλίας. Το όνομα “collie” προέρχεται από τη σκωτσέζικη λέξη που χρησιμοποιούταν για να περιγράψει τα τσοπανόσκυλα. Έτσι, τα σκυλιά αυτά ονομάστηκαν “Border Collies”. Σε ποιους ρόλους ξεχωρίζουν; Οι Border Collies αρχικά εκτράφηκαν για να φυλάνε πρόβατα. Είναι εξαιρετικοί φύλακες χάρη στη δύναμη, την αντοχή, την ευφυΐα και την εργατική τους διάθεση. Μπορούν ακόμα να εκτοξεύσουν ένα εντυπωσιακό, προειδοποιητικό βλέμμα προς τα μέλη του κοπαδιού, τα οποία θα τρομάξουν και θα συγκεντρωθούν. Επιπλέον, οι Border Collies είναι απίστευτοι ηθοποιοί. Έχουν εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως το “Babe”, το “Animal Farm”, το “Snow Dogs” και το “Mad About You”. Εκτός από τη φύλαξη κοπαδιών και τις ερμηνευτικές τους ικανότητες, οι Border Collies έχουν και ταλέντο ως σκυλιά αναζήτησης και διάσωσης. Υπάρχουν πολλά ιστορικά παραδείγματα, με το πιο πρόσφατο να είναι αυτό του Axel, ενός Border Collie που έσωσε τη ζωή ενός δεκαεπτάχρονου αγοριού που είχε εγκεφαλικό επεισόδιο στο Τέξας, ειδοποιώντας τους γονείς του. Ένας άλλος ασυνήθιστος ρόλος των Border Collies είναι ως “κυνηγοί χηνών”. Μια εταιρεία στη Φλόριντα εκπαιδεύει τα Border Collies ώστε να κρατούν τις χήνες μακριά από περιουσίες. Το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Φλόριντα προσέλαβε ένα Border Collie με το όνομα Bee για να διώχνει τις χήνες από τα κτήρια του πανεπιστημίου και να τις κρατάει μακριά από πολυσύχναστα μέρη
Οι Φανταστικοί Border Collies: Ανακαλύψτε τους!
Ποιοι γνωρίζουν και λατρεύουν τους Border Collies; Πολλοί γνωστοί άνθρωποι έχουν αναγνωρίσει τη μοναδικότητα των Border Collies, τους έχουν λατρέψει και τους έχουν κρατήσει κοντά τους. Η Βασίλισσα Βικτώρια της Αγγλίας ερωτεύτηκε τους Border Collies κατά τη δεκαετία του 1860 – την περίοδο κατά την οποία αναγνωρίστηκαν ως ξεχωριστή φυλή σε σχέση με τους Collies. Επίσης, ο Robert Burns, ο James Dean, η Anna Paquin, ο Bon Jovi, ο Ethan Hawke, ο James Franco και ο Tiger Woods είχαν όλοι Border Collies κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ! Οι Border Collies είναι φυλή σκύλων που έχει σπάσει ρεκόρ σε κάθε τομέα. Ένα Border Collie με το όνομα Chaser έχει αναγνωριστεί ως ο εξυπνότερος σκύλος στον κόσμο, καθώς γνωρίζει περισσότερα από 1000 αντικείμενα με το όνομά τους. Ένας άλλος Border Collie με το όνομα Jumpy έσπασε το ρεκόρ Guinness για… σκυλισία σε skateboard, καθώς διένυσε 100 μέτρα σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα! Το 2008, ένα mix-Border Collie με το όνομα Sweet Pea έσπασε το ρεκόρ ισορροπίας, ξεσηκώνοντας ένα κουτάκι αναψυκτικού πάνω στο κεφάλι της και περπατώντας 100 μέτρα μέσα σε λιγότερο από 3 λεπτά. Άλλοι Border Collies έχουν σπάσει τα ρεκόρ στο παιχνίδι με το σχοινάκι και στο μπάσκετ!

Οι Border Collies είναι πραγματικά εκπληκτικοί σκύλοι με αξιοθαύμαστη ευφυΐα και ταλέντα. Αποτελούν ιδανική επιλογή για συμβίωση μαζί μας και έχουν κατακτήσει την καρδιά πολλών ανθρώπων, ακόμα και διάσημων προσωπικοτήτων. Με ρεκόρ και επιδόσεις που σπάνε τα σύνορα της φυλής τους, οι Border Collies είναι χωρίς αμφιβολία μία εξαιρετική παρουσία στον κόσμο των σκύλων.
Πηγή

Κοινοποίηση