Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ντύνουμε τον σκύλο μας

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Στις μέρες μας, ο κόσμος των σκύλων έχει μεταμορφωθεί και πλέον μπορεί ένας σκύλος να γίνει fashion icon. Το διαδίκτυο πλημμυρίζει από εικόνες και βίντεο διάσημων -και μη- σκύλων που φορούν αστεία κοστούμια, καπέλα και μποτάκια και είναι πραγματικά αγαπητά. Η ερώτηση που προκύπτει είναι αν είναι σωστό να ντύνουμε τον σκύλο μας. Υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό είναι απαραίτητο, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος να βλάψουμε ακούσια τον τετράποδο φίλο μας. Ευτυχώς, υπάρχουν ρούχα που προστατεύουν τους σκύλους μας από τις καιρικές συνθήκες και μπορούν να θεωρηθούν αναγκαία. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να ντύνουμε τον σκύλο μας σε κάθε περίπτωση. Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε καλά τον σκύλο μας, τις προτιμήσεις του και τα πράγματα που τον ενοχλούν, καθώς και να παρακολουθούμε τη συμπεριφορά και τη γλώσσα του σώματός του, για να βεβαιωθούμε ότι δεν αντιμετωπίζει δυσαρέσκεια.

Πότε είναι σωστό να ντύνουμε τον σκύλο μας; – Όταν έχει κρύο ή βρέχει: Παρά τις αντιρρήσεις κάποιων που πιστεύουν ότι η φυσική του γούνα επαρκεί για να τον προστατέψει από το κρύο και τη βροχή, ένα πουλόβερ ή ένα παντελόνι μπορεί να είναι χρήσιμο για έναν σκύλο με λεπτή τρίχα και χαμηλά επίπεδα λίπους. Υπάρχουν σκύλοι που αντέχουν περισσότερο το κρύο, ενώ άλλοι είναι πιο ευαίσθητοι, ανάλογα με τη φυλή, την υγεία τους και την ηλικία τους. Ειδικά τα κουτάβια και οι ηλικιωμένοι σκύλοι χρειάζονται προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

– Όταν είναι άγχος και θέλουμε να τον καταπραΰνουμε: Ένα στενό μπλουζάκι ή παντελόνι σε συνδυασμό με την πίεση που προσφέρει το ύφασμα που τον “αγκαλιάζει” μπορεί να βοηθήσει έναν ανήσυχο σκύλο να ηρεμήσει. Πάντως, πρέπει να εισάγουμε τα ρούχα στην καθημερινότητα του σκύλου μας αργά και σταδιακά, όταν είναι χαλαρός και ήρεμος, σε συνδυασμό με λιχουδιές, για να το συνηθίσει. Αν δείτε ότι αντιδρά άσχημα, μπορεί να σημαίνει ότι δεν του αρέσει η ιδέα.

– Μετά από μια ασθένεια ή χειρουργική επέμβαση: Ένα ρούχο μπορεί να είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις που πρέπει να καλύψουμε ένα μέρος του σώματος του σκύλου, ώστε να αποφευχθεί το ξύσιμο ή το πλύσιμο. Αν λοιπόν, ο σκύλος έχει δερματίτιδα, αλλεργία ή ακόμη και ράμματα από μια επέμβαση, τα ρούχα μπορούν να προστατέψουν την περιοχή που είναι ευαίσθητη. Ωστόσο, πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα τον κτηνίατρό σας πριν φορέσετε ρούχα σε έναν σκύλο με ερεθισμένο δέρμα, καθώς κάθε περίπτωση χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση
Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ντύνουμε τον σκύλο μας
– Για μια ιδιαίτερη περίσταση: Πολλοί από εμάς έχουμε θαυμάσει ή γελάσει με την ιδέα ενός στολισμένου σκύλου τα Χριστούγεννα ή τα Καρναβάλια. Φυσικά, να ντύσετε τον σκύλο σας για να διασκεδάσετε και να απαθανατίσετε τη στιγμή δεν είναι κατακριτέο. Το σημαντικό είναι το κοστούμι που επιλέξαμε να είναι άνετο και να μην εμποδίζει τον σκύλο μας. Εάν παρατηρήσουμε ότι το ζώο αντιδρά αρνητικά, πρέπει να αφαιρέσουμε τα ρούχα και να θέσουμε την άνεσή του πάνω από όλα.

Πότε ΔΕΝ είναι σωστό να ντύνουμε τον σκύλο μας; – Όταν φαίνεται φοβισμένος ή ταραγμένος: Εάν ο σκύλος μας φαίνεται άβολος ή ανησυχητικός, πρέπει να αποφεύγουμε να τον ντύνουμε, εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη ή αν ξέρουμε ότι τα ρούχα τον βοηθούν να ηρεμήσει. Δεν πρέπει να πιέζουμε τον σκύλο μας να φορέσει ρούχα, αν δείχνει δυσφορία. Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι επιλογές μας πρέπει να βασίζονται στην ευημερία του σκύλου και όχι στη δική μας ικανοποίηση.

– Όταν τα ρούχα τον εμποδίζουν: Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τα ρούχα που επιλέγουμε του επιτρέπουν να κινείται ελεύθερα και δεν τον ενοχλούν. Πρέπει να κάνουμε έρευνα σχετικά με το υλικό, το μέγεθος, το πώς του εφαρμόζουν και την ασφάλεια τους. Πρέπει επίσης να αποφεύγουμε τα αξεσουάρ που μπορεί να τον εμποδίσουν ή να επηρεάσουν την ισορροπία και την ορατότητά του. Ας μην “φορτώνουμε” τον σκύλο μας όταν είναι ζεστός και να μην τον αφήνουμε να φορά ρούχα για πολύ ώρα χωρίς επιτήρηση. Πάντως, πρέπει να τον επιτρέψουμε να συνηθίσει τα ρούχα σταδιακά, χωρίς πίεση, και να κάνουμε θετικές συνδέσεις για να μην συνδέσει τα ρούχα με κάτι απειλητικό ή επιβλαβές.
Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ντύνουμε τον σκύλο μας
Πηγή

Κοινοποίηση