Πώς να καταλάβετε ότι ο σκύλος σας αντιλαμβάνεται την επίσκεψη στον κτηνίατρο

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Οι κανονικές επισκέψεις στον/στην κτηνίατρο με τον πιστό φίλο μας είναι απαραίτητες για να διασφαλίσουμε ότι θα ζήσει μαζί μας με υγεία για πολλά χρόνια. Η προληπτική φροντίδα και η έγκαιρη διάγνωση ασθενειών είναι ζωτικής σημασίας και μόνο ένας ειδικός μπορεί να μας βοηθήσει. Παρόλο που οι περισσότεροι σκύλοι δεν αγαπούν τις επισκέψεις στον κτηνίατρο, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους αντιλαμβάνονται ότι πηγαίνουν να τους εξετάσουν. Πώς, όμως, μπορούμε να το καταλάβουμε;

Λόγος Νο 1: Παρατηρώντας την διαδρομή με το αυτοκίνητο

Τα σκυλιά μπορούν να αντιληφθούν την διαδρομή που ακολουθούμε για να πάμε στον κτηνίατρο. Αυτό συμβαίνει επειδή προσέχουν τις μικρές αλλαγές στην ρουτίνα μας καθώς και την διάθεσή μας κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Μπορεί να αντιληφθούν τα διάφορα μοτίβα, τον τρόπο που τους μιλάμε αλλά και ορισμένες φράσεις που χρησιμοποιούμε. Οι ίδιες αυτές αλλαγές συνδέονται από το σκύλο με τον κτηνίατρο, που ξέρει ότι στο τέλος της διαδρομής θα βρίσκεται το κτηνιατρείο.

Λόγος Νο 2: Αντιδράσεις στην αλλαγή της διαδρομής

Είτε πάμε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο, τα σκυλιά μπορούν να αντιληφθούν την διαδρομή που ακολουθούμε για να πάμε στον κτηνίατρο. Αυτό το έχουν μάθει πολύ καλά και δεν είναι εύκολο να τους ξεγελάσουμε. Μπορεί να είναι πολύ ενθουσιασμένα όταν πηγαίνουμε στο πάρκο και να τραβάμε με μανία για να παίξουν με τους σκύλους τους. Αντίθετα, όταν αντιληφθούν ότι πηγαίνουμε στον κτηνίατρο, μπορεί να προσπαθήσουν να αλλάξουν δρόμο αλλά μάταια. Αναγνωρίζουν την αλλαγή στην διαδρομή και καταλαβαίνουν ότι πρέπει να πάνε να κάνουν εμβόλιο ή εξετάσεις.

Λόγος Νο 3: Αντιλαμβάνονται την αλλαγή στην ρουτίνα

Οι σκύλοι αντιλαμβάνονται όταν προετοιμαζόμαστε για την επίσκεψη στον κτηνίατρο και αντιλαμβάνονται την αλλαγή στην ρουτίνα μας. Αντιλαμβάνονται όταν καθορίζουμε τι θα πάρουμε μαζί μας, όπως το βιβλιάριό τους, το οποίο έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά που ο σκύλος αναγνωρίζει. Μπορεί επίσης να προσέξουν όταν φοράμε συγκεκριμένα ρούχα, να μιλάμε διαφορετικά και να είμαστε πιο αγχωμένοι από ότι συνήθως. Όλα αυτά τα σημάδια τα συνδέουν με τον κτηνίατρο και καταλαβαίνουν ότι κάτι διαφορετικό πρόκειται να συμβεί.

Λόγος Νο 4: Αντιλαμβάνονται το άγχος

Όταν προετοιμαζόμαστε για την επίσκεψη στον κτηνίατρο, είναι φυσικό να έχουμε άγχος. Οι σκύλοι αντιλαμβάνονται τα συναισθήματά μας και μπορούν να αισθανθούν το άγχος που νιώθουμε. Αυτό μπορεί να τους προκαλέσει και αυτούς άγχος, ακόμα και αν δεν καταλαβαίνουν τον ακριβή λόγο. Αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά και αντιδρούν αναλόγως.

Λόγος Νο 5: Αντιλαμβάνονται το κτηνιατρείο

Τα σκυλιά αντιλαμβάνονται την προσέγγιση προς το κτηνιατρείο. Αντιλαμβάνονται τις μυρωδιές, τις ορμόνες του άγχους και τους ήχους. Έχουν μάθει να αναγνωρίζουν το κτίριο και τις μυρωδιές που ακολουθούν, γεγονός που τους προκαλεί χαρά ή άγχος.

Τελευταίες σκέψεις

Οι σκύλοι είναι έξυπνα πλάσματα και μπορούν να αντιληφθούν τα πάντα γύρω τους. Είναι σημαντικό να τους παρέχουμε τη ζωή που τους αξίζει και να τους πηγαίνουμε στον κτηνίατρο όταν χρειάζεται. Αντικρίζουν την αλλαγή στη ρουτίνα μας και αντιδρούν αναλόγως. Είναι δυνατόν να φοβούνται την επίσκεψη στον κτηνίατρο, αλλά είναι καθήκον μας να τους πηγαίνουμε. Δημιουργήστε ένα θετικό περιβάλλον πριν από την επίσκεψη και εσείς θα έχετε την ικανοποίηση ότι προσφέρατε τον καλύτερο φροντίδα για τον αγαπημένο σας σκύλο.
Πώς να καταλάβετε ότι ο σκύλος σας αντιλαμβάνεται την επίσκεψη στον κτηνίατρο
Πηγή

Κοινοποίηση