10 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να πείτε σε κάποιον με γάτα

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Θέλοντας να θέσουμε την προσοχή μας στη σημασία της σωστής επικοινωνίας και εκτίμησης για τους φίλους μας με την οικογένεια των γατών, παρουσιάζουμε μια λίστα από προτάσεις που πρέπει να αποφεύγονται όσο είναι δυνατόν. Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του και οφείλουμε να σεβόμαστε αυτές τις προτιμήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των προτιμήσεων σε σχέση με τα κατοικίδια ζώα.

1. “Οι σκύλοι είναι καλύτεροι από τις γάτες”
Δεν υπάρχει ανάγκη να συγκρίνουμε ανάμεσα σε διαφορετικά ζώα ή να αποδίδουμε αξία σε κάποιο ζώο πάνω από ένα άλλο. Οι προτιμήσεις μας είναι υποκειμενικές και πρέπει να σεβόμαστε την αγάπη μας για κάθε ζώο χωρίς να το συγκρίνουμε με άλλα.

2. “Γιατί δεν αφαιρείτε τα νύχια της γάτας σας;”
Η αφαίρεση των νυχιών της γάτας είναι παράνομη και σωστά θεωρείται βάναυση πράξη. Οι γάτες έχουν τα νύχια τους για συγκεκριμένους λόγους και αποτελούν μέρος της φυσιολογίας τους. Αν ανησυχείτε για τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσουν τα νύχια της γάτας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά προϊόντα για να τα περιποιηθείτε ή να προστατεύσετε τα έπιπλα.

3. “Δύο γάτες; Το σπίτι πρέπει να μυρίζει απαίσια”
Οι γάτες μπορεί να αφήνουν εντυπωσιακές ποσότητες τριχών, αλλά με τη σωστή φροντίδα και καθαριότητα, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Οι κηδεμόνες γατών προσέχουν την καθαριότητα των λεκάνων άμμου τους και καθαρίζουν τακτικά το περιβάλλον, όπως κάνουν και με κάθε άλλη καθημερινή καθήκον.

4. “Ήταν απλά μια γάτα”
Ο θάνατος ενός κατοικίδιου ζώου είναι μία συγκλονιστική απώλεια, ανεξαρτήτως του είδους. Έχει σημασία να δείχνουμε αναλογική ανταπόκριση και ενίσχυση σε κάποιον που έχει χάσει ένα αγαπημένο του ζώο, χωρίς να κάνουμε διακρίσεις μεταξύ ειδών.

5. “Έχεις παντού τρίχες πάνω σου”
Οι γάτες αφήνουν τρίχες παντού, αυτό είναι αναπόφευκτο. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να θεωρείται αποτροπιαστικό ή απειλητικό. Όσοι έχουμε γάτες απλά το αποδεχόμαστε και προσαρμοζόμαστε σε αυτήν την πραγματικότητα.

6. “Μισώ τις γάτες”
Οι προσωπικές προτιμήσεις δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν κατηγορία εναντίον των ζώων. Κανένας δεν θα πρέπει να λέει τέτοιες προσβλητικές δηλώσεις για οποιοδήποτε ζώο, καθώς αυτό μας καθορίζει επίσης ως άτομα.

7. “Θα γεράσεις και θα γίνεις η τρελή με τις γάτες”
Αυτή η παρατήρηση είναι προσβλητική και περιπαικτική. Δεν πρέπει να προβάλλουμε υποτιμητικές προοπτικές για τους ανθρώπους με γάτες ή οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο ζώο.

8. “Είναι σκληρό να μην αφήνετε τη γάτα σας να αποκτήσει γατάκια”
Η σωστή διαχείριση της αναπαραγωγής των ζώων είναι αναγκαία και σημαίνει ότι πρέπει να αποτρέψουμε την υπερπαραγωγή και την αδειοδότηση αδέσποτων ζώων. Οι αδέσποτες γάτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επιβίωση και πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στη στείρωση για το καλό τους.

9. “Αυτή η γάτα είναι άσχημη”
Οι γάτες, όπως κάθε άλλο ζώο, είναι μοναδικές και αξιολάτρευτες κάθε μία με τον τρόπο της. Κανένα ζώο δεν πρέπει να κρίνεται για την εμφάνισή του και πρέπει να εκτιμούμε τη φυσική ομορφιά που διακρίνει κάθε ζώο.

10. “Οι γάτες είναι κακές και ύπουλες”
Αυτή η απερίσκεπτη πίστη σε μύθους και παραμύθια δημιουργεί προκαταλήψεις και αδικαιολόγητο φόβο για τις γάτες. Οι γάτες, όπως κάθε άλλο ζώο, επιτηρούν το περιβάλλον τους και επιζητούν μόνο αγάπη και φροντίδα από εμάς. Ας επιδοκιμάσουμε και να απολαμβάνουμε την παρουσία τους στη ζωή μας.

Κοινοποίηση