7 εντυπωσιακές πληροφορίες για τα πανέξυπνα Τζακ Ράσελ

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Τα Τζακ Ράσελ είναι μια φυλή σκύλων που ξεχωρίζει για την έξυπνη φύση της. Ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με αυτά τα γλυκά και δραστήρια σκυλάκια!

1. Ήταν αρχικά σκύλοι εργασίας

Τα Τζακ Ράσελ αναπτύχθηκαν στον 19ο αιώνα στην Αγγλία για το κυνήγι των αλεπούδων. Χρησιμοποιούσαν το ισχυρό γάβγισμά τους για να διώχνουν τις αλεπούδες από τις τρύπες τους. Είναι εξαιρετικοί σκύλοι φύλακες.

2. Έξυπνα και ευκολομάθητα

Τα Τζακ Ράσελ είναι από τις πιο έξυπνες φυλές σκύλων και μπορούν να εκπαιδευτούν εύκολα. Ωστόσο, πρέπει να έχετε κάποιο αντάλλαγμα, όπως λιχουδιά, για να τους κάνετε να σας ακούν.

3. Είναι ευέλικτοι και καλοί αναρριχητές

Παρά το μικρό μέγεθος τους, τα Τζακ Ράσελ είναι δυνατά και ευέλικτα σκυλιά. Μπορούν να πηδήξουν πολύ ψηλά και να αναρριχηθούν σε αντικείμενα. Πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην αποδράσουν εύκολα από την αυλή.

4. Αγαπούν το σκάψιμο

Τα Τζακ Ράσελ απολαμβάνουν το σκάψιμο σε χώματα, γκαζόν, άμμο και άλλες επιφάνειες. Αυτό το συμπέρασμα προέρχεται από την αρχική τους χρήση για το κυνήγι. Μπορεί να σκάψουν για διάφορους λόγους, όπως περιέργεια ή προσοχή. Να είστε προσεκτικοί γιατί μπορούν εύκολα να καταστρέψουν ένα σπίτι.

5. Διάφοροι τύποι τριχώματος

Τα Τζακ Ράσελ μπορεί να έχουν τρεις διαφορετικούς τύπους τριχώματος: λείο, σπαστό ή τραχύ. Συνήθως είναι λευκά και μπορεί να έχουν μικρές καφέ σημάδες.

6. Σταρ του Hollywood

Λόγω της έξυπνης φύσης τους και της ευκολίας στον χειρισμό, τα Τζακ Ράσελ έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες και σειρές. Ακόμα και ένας Τζακ Ράσελ μπόρεσε να αφήσει το αποτύπωμα της πατούσας του στο Walk of Fame του Hollywood.

7. Ρεκόρ Γκίνες

Ένας Τζακ Ράσελ με το όνομα Μπόθι έχει σπάσει ρεκόρ ως ο μοναδικός σκύλος που έχει επισκεφθεί τον Βόρειο και Νότιο Πόλο. Αυτό το επίτευγμα τον κατέταξε στο βιβλίο Γκίνες.

7 εντυπωσιακές πληροφορίες για τα πανέξυπνα Τζακ Ράσελ
Πηγή

Κοινοποίηση