Αντιπαρασιτικά σκύλων: Η προστασία των πιστών μας φίλων από σοβαρές ασθένειες

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Ο τίτλος μου: “Προστατεύοντας τους σκύλους μας: Η αναγκαιότητα των αντιπαρασιτικών”

Οι αμπούλες, περιλαίμια και σπρέι αντιπαρασιτικών σκύλων είναι απαραίτητα για την προστασία των αγαπημένων μας σκύλων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και, εάν ο σκύλος ζει εκτός σπιτιού, και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτά τα προϊόντα παρέχουν προστασία από σοβαρές ασθένειες που μπορούν να είναι μοιραίες αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Είναι απαραίτητο να εφαρμόζουμε το αντιπαρασιτικό περιλαίμιο στο σκύλο από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, και ακόμη περισσότερο αν η υψηλή θερμοκρασία συνεχιστεί και το φθινόπωρο. Επίσης, είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε τοπικά αντιπαρασιτικά κάθε μήνα. Αν ο σκύλος κινείται σε χώματα και ξερά χόρτα, μπορούμε να ψεκάζουμε με ειδικό σπρέι κάθε βράδυ, για να δημιουργήσουμε ένα επιπλέον τείχος προστασίας.

Τα αντιπαρασιτικά σκύλων προστατεύουν από διάφορες ασθένειες, όπως η λεϊσμανίαση και η ερλιχίωση. Η λεϊσμανίαση είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη ασθένεια που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό του σκύλου και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατό του. Αν και υπάρχει ένα εμβόλιο για αυτήν την ασθένεια, δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις μετάδοσης του ιού, γι ‘αυτό τα αντιπαρασιτικά σκύλων είναι η μόνη ασφαλής λύση. Η ερλιχίωση είναι μια λιγότερο σοβαρή ασθένεια από τη λεϊσμανίαση, αλλά παραμένει δύσκολη στον χειρισμό, απαιτεί συνεχή λήψη αντιβιοτικών και μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα στο αιμοποιητικό σύστημα του σκύλου. Η καλύτερη προστασία είναι η εφαρμογή αμπούλας που εξουδετερώνει τα τσιμπούρια και τα αυγά τους, σε συνδυασμό με ένα αντιπαρασιτικό περιλαίμιο που λειτουργεί απωθητικά.

Επίσης, υπάρχει ένας κίνδυνος οι ψύλλοι να μεταδώσουν δύο θανατηφόρες ασθένειες, τον τύφο και τον εχινόκοκκο, στα σκυλιά μας. Οι ψύλλοι είναι δύσκολοι στην αντιμετώπιση και απαιτούν τη χρήση διάφορων αντιπαρασιτικών, όπως κολάρα και αμπούλες, με τακτική εφαρμογή. Πολλοί ιδιοκτήτες παραμελούν την προστασία από τους ψύλλους, λανθασμένα πιστεύοντας ότι είναι ακίνδυνοι και προκαλούν μόνο κνησμό. Αν και ο κνησμός μόνος του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως πληγές και δερματικές μολύνσεις, οι ψύλλοι έχουν συνδεθεί και με τη μετάδοση τύφου και εχινόκοκκου, ασθένειες οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε θανάτους, ιδιαίτερα σε κουτάβια ή μη εμβολιασμένα ζώα.

Τέλος, οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις στους σκύλους μας. Για αυτόν τον λόγο, η αντιπαρασιτική προστασία είναι ζωτικής σημασίας. Μόνο μέσω της χρήσης ποιοτικών αντιπαρασιτικών για σκύλους μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι οι αγαπημένοι μας φίλοι θα περάσουν το καλοκαίρι τους χωρίς κανένα πρόβλημα και απειλή.
Πηγή

Κοινοποίηση