Η σημασία του sniffing για την ευημερία του αγαπημένου μας σκύλου

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Όταν βγαίνετε μια βόλτα με τον σκύλο σας, ποιες είναι οι προτεραιότητές σας; Θέλετε να ασκηθεί ο σκύλος σας και κυρίως να πάει στην τουαλέτα, σωστά; Φυσικά, αυτά τα δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά. Αλλά υπάρχει ένα τρίτο πράγμα που πρέπει να θεωρείται απαραίτητο μέρος κάθε βόλτας: το sniffing, δηλαδή η κατάσταση κατά την οποία το κατοικίδιο σας μυρίζει και αναγνωρίζει το χώρο. Το sniffing είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τους σκύλους και απαραίτητο για την ευημερία τους. Είναι επίσης διεγερτικό – οι ειδικοί μας λένε ότι μόλις 20 λεπτά ρουφήγματος ισοδυναμούν με μια ώρα περπάτημα όσον αφορά την ευημερία του σκύλου σας.

Ως άνθρωποι, είμαστε πολύ οπτικοί, αλλά για τους σκύλους οι μυρωδιές είναι το παν. Είναι λογικό να βιαζόμαστε στη βόλτα με τα σκυλιά μας όταν ο χρόνος είναι λίγος, αλλά το να τους δώσουμε χρόνο να μυρίσουν γύρω-γύρω είναι σχεδόν εξίσου σημαντικό με τη σωματική άσκηση που κερδίζουν από μια βόλτα.
Το sniffing είναι ο τρόπος του σκύλου σας να κατανοήσει τον κόσμο γύρω του – και παρέχει πολλή πνευματική διέγερση, η οποία μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσει τον εγκέφαλο του υγιή, καθώς και το σώμα του.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να χτίσετε εγκαίρως για να εισχωρήσετε στην καθημερινότητά σας; Ακολουθούν 2 διασκεδαστικές ιδέες για δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό…

1η Ιδέα: Βρες το!
Αυτός είναι ένας απλός αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε το sniffing διασκεδαστικό, χωρίς καν να βγείτε από το σπίτι! Για να παίξετε το Find It με τον σκύλο σας, θα χρειαστείτε μερικές δύσοσμες λιχουδιές (όπως αποξηραμένες σαρδέλες ή αυτές τις λιχουδιές) ή μια τσάντα φαγητού. Απλώς γεμίστε την παλιά σας τσάντα με μερικές λιχουδιές και δείξτε την στον σκύλο σας. Στη συνέχεια, ζητήστε του να περιμένει όσο κρύβετε την τσάντα. Αρχικά, φροντίστε να την κρύψετε στο ίδιο δωμάτιο και μην το κάνετε πολύ δύσκολο (κάτω από ένα μαξιλάρι στο πάτωμα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε). Στη συνέχεια, προσκαλέστε τον σκύλο σας να «το βρει» και αφήστε τον να μυρίσει μόνος του παιζοντας! Προσπαθήστε να αποφύγετε να τον βοηθήσετε, αν μπορείτε. Θα περάσει υπέροχα!

2η Ιδέα: Ακολουθήστε τη μύτη του
Αυτό που συμβαίνει συνήθως όταν βγάζουμε βόλτα με τα σκυλιά μας είναι ότι εμείς αποφασίζουμε τη διαδρομή και περιμένουμε να μας ακολουθήσουν. Αυτή η δραστηριότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι οι βόλτες αφορούν το ταξίδι, όχι μόνο τον προορισμό, οπότε αφήστε τον σκύλο σας να χαράξει μόνος του πορεία αφήνοντας τον να μυρίζει ό,τι θέλει και όση ώρα θέλει! Συμπεριλαμβανομένων και άλλων σκυλάκιων στο δρόμο!

Είναι εύκολο. Απλώς πηγαίνετε μια βόλτα σε ένα αγαπημένο πάρκο ή ανοιχτό χώρο, αλλά αφήστε τον σκύλο σας να πρωτοστατήσει. Αφήστε τους να… μυρίσουν μια δική τους διαδρομή και να ακολουθήσουν μυρωδιές που βρίσκουν ενδιαφέρουσες (εφόσον είναι ασφαλές να το κάνουν, φυσικά). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε ήσυχα πίσω ή στο πλευρό τους.
Δώστε προσοχή στα πράγματα που ο σκύλος σας αρέσει να μυρίζει περισσότερο. Στοιχηματίζουμε ότι όταν δείτε πόση χαρά τους φέρνει, θα είστε πολύ πιο διατεθειμένοι να τους αφήσετε να έχουν χρόνο να μυρίζουν πιο συχνά.

Το THE PET είναι ένα concept shop για εσένα που έχεις κατοικίδιο! Θέλετε να ανακαλύψετε τα πιο πρωτότυπα δώρα για ιδιοκτήτη σκύλου ή γάτας, μπείτε στο concept shop THE PET! Με αγορές άνω των €50 χαρίζουμε για λογαριασμό σας ένα κρεβατάκι σε επιλεγμένη φιλοζωική και απολαμβάνετε δωρεάν μεταφορικά πανελλαδικά.
Πηγή

Κοινοποίηση