Νέες επιλογές για τη διατροφή του σκύλου μας

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Η διατροφή των κατοικιδίων μας είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων. Τι μπορεί να πιεί το αγαπημένο μας κατοικίδιο εκτός από νερό; Αυτή η ερώτηση με ταράζει εδώ και καιρό, με τον φίλο μου που από τη στιγμή που αποφάσισε να υιοθετήσει έναν σκύλο, με έχει ταράξει με τις ερωτήσεις του.

Ο φίλος μου ανήκει σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που θέλουν να μάθουν τα πάντα γύρω από ένα θέμα, να γίνουν θηρευτές της πληροφορίας. Και τώρα, έφερε στο τραπέζι μία ερώτηση που με ξάφνιασε. Τι άλλο μπορεί να πίνει ο σκύλος εκτός από νερό; Δεν είχα έτοιμη την απάντηση…

Βέβαια, υπάρχουν ορισμένες ουσίες που τα σκυλιά δεν πρέπει να καταναλώνουν. Για παράδειγμα, το αλκοόλ και η καφεΐνη είναι επικίνδυνα για την υγεία τους. Το αλκοόλ είναι ένα ναρκωτικό που επιβραδύνει διάφορες ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού. Το ίδιο ισχύει και για την καφεΐνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Είναι εξίσου σημαντικό να αποφεύγονται και τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη, καθώς αυτά δεν είναι καλά για την μεταβολική λειτουργία των ζώων.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια υγιεινά υγρά που μπορεί να πίνει το σκυλάκι μας. Ένα εναλλακτικό ρόφημα που προσφέρεται στα σκυλιά μας είναι ο ζωμός κρέατος ή κότας, χωρίς καρυκεύματα και αλάτι. Τα σκυλιά λατρεύουν τη γεύση και την οσμή του. Ένα άλλο επιλογή είναι ο χυμός καρότου, που μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικά για να αποφύγουμε την ζάχαρη που περιέχουν οι εμπορικοί χυμοί. Τέλος, μπορούμε να προσφέρουμε στο σκύλο νερό καρύδας, που έχει αποδειχθεί ωφέλιμο για το δέρμα, το τρίχωμα και την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

Φυσικά, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το νερό για τη διάρκεια της ημέρας. Όλοι οι οργανισμοί χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν. Η πρόσληψη νερού είναι βασική για τη διατήρηση της υγείας του σκύλου μας. Οπότε, ας μην ξεχνάμε ποτέ να του προσφέρουμε αρκετό νερό.

Σε γενικές γραμμές, είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με τη διατροφή των αγαπημένων μας κατοικιδίων. Είναι πάντα καλό να συμβουλευόμαστε έναν κτηνίατρο για την κατάλληλη διατροφή τους και τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας.

Οι επιλογές που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι μερικές από τις υγιεινές εναλλακτικές για το νερό. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να προσέχουμε την ποσότητα και να μην υπερβαίνουμε τις ανάγκες του σκύλου μας. Ας φροντίζουμε τα αγαπημένα μας κατοικίδια με φροντίδα και αγάπη, πάντα με τη συμβουλή των ειδικών.
Πηγή

Κοινοποίηση