Νέος επικεφαλίδα: Οδηγός κατάλληλης συμπεριφοράς για να απολαμβάνετε την παραλία με τον σκύλο σας!

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Αναμονή για την οριστική ρύθμιση του θέματος που άνοιξε πρόσφατα, σχολιάσαμε με την Αναστασία Μπομπολάκη, πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, και δημιουργήσαμε έναν νέο οδηγό κατάλληλης συμπεριφοράς για τους ιδιοκτήτες που επιθυμούν να πάνε στην παραλία με τον αγαπημένο τους σκύλο.

1. Εξακολουθεί να ισχύει ότι ο σκύλος πρέπει να είναι δεμένος κοντά στον ιδιοκτήτη του και να μην ενοχλεί τους υπόλοιπους λουόμενους.

2. Πρέπει να είναι εμβολιασμένος, να έχει ηλεκτρονική σήμανση και να έχει το βιβλιάριο του ζώου στη διάθεση των Ελεγκτικών Αρχών.

3. Ο ιδιοκτήτης πρέπει πάντα να καθαρίζει άμεσα τα αποτελέσματα της αφόδευσης του σκύλου στην παραλία.

4. Με βάση τον νόμο 4039/12, τα κατοικίδια επιτρέπεται να παραμένουν στην παραλία, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Η εγκύκλιος του Λιμενικού που απαγορεύει την παρουσία τους, δεν έχει προτεραιότητα έναντι του νόμου.

5. Μέχρι στιγμής, επιτρέπεται το κολύμπι των ζώων σε απομακρυσμένες περιοχές. Ωστόσο, αν κάποιος λουόμενος διαμαρτυρηθεί, το σκυλί πρέπει να απομακρυνθεί από τη θάλασσα, όχι από την παραλία.

6. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν ο σκύλος τους τινάζει νερό από πάνω του. Αυτή η συνήθεια του σκύλου δεν πρέπει να προκαλεί ενόχληση στους άλλους λουόμενους.

7. Οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να έχουν τα σκυλιά τους στην παραλία, πρέπει να φροντίζουν για την κοινωνικοποίηση και εκπαίδευσή τους, προκειμένου να μην προκαλούν προβλήματα στους γύρω τους.

8. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι σκύλοι δεν αντέχουν τη ζέστη όπως εμείς. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προσέχουν τις ώρες που επισκέπτονται τις παραλίες, να παρέχουν σκιά και νερό.

9. Για το καλό των σκύλων, πρέπει να αποφεύγονται οι μεσημεριανές ώρες και να προτιμούνται οι πρωινές ή απογευματινές ώρες για το κολύμπι ή την παραμονή τους στην παραλία.

10. Πρέπει να είμαστε ενήμεροι όλοι ότι οι σκύλοι δεν μπορούν να αφοδεύουν ή να ουρούν στη θάλασσα, λόγω της σκελετικής τους κατασκευής, αντίθετα με τους ανθρώπους.
Πηγή

Κοινοποίηση