Οι αιτίες για τη μείωση του βάρους του σκύλου σας

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απώλειας βάρους στο κατοικίδιό τους. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ποιές είναι οι αιτίες αυτής της απώλειας βάρους και γιατί είναι επιβλαβής για την υγεία του σκύλου. Αν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας χάνει βάρος, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας για να διαπιστώσετε τους λόγους αυτής της αλλαγής. Οι πιθανές αιτίες μπορεί να είναι η διατροφή του σκύλου σας ή πιθανά προβλήματα υγείας που δεν έχετε προσέξει.

Ένας από τους λόγους που μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους στο σκυλί είναι η χαμηλή θρεπτική αξία της τροφής του. Αν η διατροφή του σκύλου σας δεν περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τότε ο οργανισμός του δεν μπορεί να τα απορροφήσει και να επωφεληθεί από αυτά. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια τροφή υψηλής ποιότητας για το σκύλο σας, που να περιέχει τα αναγκαία συστατικά για τη σωστή διατροφή του.

Εκτός από τη διατροφή, άλλοι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν απώλεια βάρους είναι η παρουσία παρασίτων, ο υποσιτισμός, ο διαβήτης, η αρρώστια ή οι χαλασμένοι δόντια. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας ώστε να εξετάσει τον σκύλο σας και να προσδιορίσει την αιτία της απώλειας βάρους.

Εάν δεν υπάρχουν προβλήματα υγείας, μπορείτε να αυξήσετε σιγά-σιγά την ποσότητα τροφής που δίνετε στο σκύλο σας. Είναι σημαντικό όμως να μην είστε υπερβολικοί και να μην αυξήσετε τις μερίδες τροφής του πολύ ξαφνικά. Αντίθετα, δώστε του τροφή αρκετές φορές την ημέρα και προσφέρετε του σνακ κροκέτες ως ενδιάμεσο γεύματα. Με αυτόν τον τρόπο, ο σκύλος θα αρχίσει να παίρνει βάρος με τον καιρό.

Τέλος, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε στενά την πρόοδο του σκύλου σας και να σημειώνετε τις αλλαγές στο βάρος του. Μετά από ένα μήνα περίπου, όταν ο σκύλος έχει αποκτήσει το απαραίτητο βάρος, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα τροφής που του δίνετε. Θα πρέπει επίσης να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για τη σωστή διατροφή του σκύλου και για το προτεινόμενο βάρος που θα πρέπει να αποκτήσει.

Πάνω απ’ όλα, όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το βάρος του σκύλου σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας. Αυτός θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τους λόγους αυτής της αλλαγής και θα σας προσφέρει τις κατάλληλες οδηγίες. Μην προσπαθήσετε να αυτοδιορθωθείτε το πρόβλημα, αλλά εμπιστευτείτε τον επαγγελματία που γνωρίζει καλύτερα την υγεία του κατοικίδιου σας.
Πηγή

Κοινοποίηση