Πώς να φρεσκάρετε τον αγαπημένο σας σκύλο χωρίς μπάνιο

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Το μπάνιο είναι αναμφίβολα ένας από τους τρόπους για να κρατάμε τον σκύλο μας καθαρό και φρέσκο. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που απαιτείται ο καθαρισμός του παραπάνω από μία φορές ανά εβδομάδα. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε μπάνιο στον σκύλο σας για κάποιον λόγο, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να τον κρατήσετε καθαρό και αρωματικό. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια.

1. Χρησιμοποιήστε υγρά μαντηλάκια για σκύλους: Αρχικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καλή χτένα για να απομακρύνετε τυχόν βρωμιές και νεκρά τρίχωμα. Στη συνέχεια, περάστε όλο το τρίχωμα του σκύλου σας με υγρά μαντηλάκια. Αυτό θα απομακρύνει τη σκόνη και τη βρωμιά και θα αφήσει τον σκύλο μοσχοβολώντας ωραία. Να προσέξετε να μην χρησιμοποιήσετε αντισηπτικά μαντηλάκια ή μωρομάντηλα, καθώς αυτά μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του σκύλου σας. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας ή έναν ειδικό groomer για τα καλύτερα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

2. Χρησιμοποιήστε dry shampoo: Το dry shampoo είναι ένα πολύ αποτελεσματικό προϊόν για τον καθαρισμό του σκύλου σας όταν είναι λίγο πιο βρώμικος. Βουρτσίστε καλά τον σκύλο για να απομακρύνετε το νεκρό τρίχωμα και στη συνέχεια απλώστε το dry shampoo στο χέρι σας και αναδείξτε το στο τρίχωμα του σκύλου. Τρίψτε καλά και βουρτσίστε ξανά τον σκύλο για να τον καθαρίσετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα απομακρύνετε τις βρωμιές και το τρίχωμα του σκύλου θα γίνει απαλό και μυρωδάτο.

3. Χρησιμοποιήστε νερό και μηλόξυδο: Παρόλο που μπορεί να μην είναι η πιο ευχάριστη λύση για εσάς, το νερό και το μηλόξυδο μπορούν να σας βοηθήσουν να φρεσκάρετε τον σκύλο σας. Αραιώστε μία ή δύο καπάκια μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό και ψεκάστε τον σκύλο σας. Χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα που είναι ελαφρώς εμποτισμένη με αυτό το μείγμα και σκουπίστε απαλά το σκυλάκι σας. Θα δείτε ότι το τρίχωμα του θα γίνει καθαρό, λαμπερό και πολύ απαλό. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε και μια κολόνια που αρέσει στον σκύλο σας για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Το να κρατάμε τον σκύλο μας καθαρό και μυρωδάτο είναι σημαντικό, αλλά πρέπει να αποφεύγουμε το υπερβολικό μπάνιο. Ευτυχώς, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να διατηρήσουμε το τρίχωμα του σκύλου μας λαμπερό και μυρωδάτο. Μην διστάσετε να ζητήσετε συμβουλή από τον επαγγελματία groomer ή τον κτηνίατρο σας για τις καλύτερες πρακτικές καθαρισμού.

Κοινοποίηση