Τίφος: Απειλεί τη ζωή του αγαπημένου μας σκύλου;

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Όταν αναφερόμαστε στη λέξη “τίφος”, η ανησυχία για τον αγαπημένο μας σκύλο είναι απολύτως δικαιολογημένη. Ο παρβοϊός, γνωστός και ως τίφος, είναι ένας ιός υψηλού κινδύνου που προκαλεί σοβαρές επιπλοκές στα σκυλιά, ιδιαίτερα στα κουτάβια που δεν έχουν εμβολιαστεί και στα νεαρά σκυλιά. Πρόκειται για μια ασθένεια που μπορεί να είναι μοιραία εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Η κατανόηση των κινδύνων και η γνώση των τρόπων πρόληψης αυτής της ασθένειας μπορεί να προστατεύσει τον αγαπημένο μας σκύλο και να τον διατηρήσει υγιή και ασφαλή.
Οι κίνδυνοι του τύφου για τους σκύλους
Ας αρχίσουμε με τα βασικά: τι είναι ακριβώς ο τίφος; Ο τίφος προσβάλλει κυρίως το γαστρεντερικό σύστημα του σκύλου, προκαλώντας σοβαρά συμπτώματα όπως εμετός, διάρροια με αίμα, σοβαρή αφυδάτωση και κόπωση. Ο ιός αυτός είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και μπορεί να επιβιώσει στο περιβάλλον για πολλούς μήνες, γεγονός που τον καθιστά υψηλά μεταδοτικό. Μπορεί να φανταστείτε πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει μια απλή βόλτα στο πάρκο εάν ένας μολυσμένος σκύλος έχει βρεθεί εκεί πιο πριν από εμάς. Έτσι, ακόμα και αν είμαστε προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της βόλτας, ο σκύλος μας μπορεί να νοσήσει χωρίς να το αντιληφθούμε! Κινδυνεύει ο σκύλος μας; Κάθε σκύλος που δεν έχει ολοκληρώσει τον πλήρη κύκλο εμβολιασμού του αντιμετωπίζει κίνδυνο. Τα κουτάβια, λόγω του ανεπαρκούς ανοσοποιητικού τους συστήματος, είναι ειδικά ευάλωτα. Ωστόσο, οι μεγαλύτεροι σκύλοι με ανεπαρκές ανοσοποιητικό σύστημα ή όσοι δεν έχουν λάβει αναμνηστικούς εμβολιασμούς μπορούν επίσης να μολυνθούν από αυτόν τον ιό. Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τον σκύλο μας ενάντια σε αυτόν τον αόρατο εχθρό; Η πρόληψη είναι το πιο ισχυρό μας εργαλείο. Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσει κάθε ιδιοκτήτης σκύλου:

1. Εμβολιασμός: Ο εμβολιασμός είναι ζωτικής σημασίας και δεν πρέπει να τον παραβλέπουμε. Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά το συνιστώμενο πρόγραμμα εμβολιασμού από τον κτηνίατρο μας. Τα κουτάβια πρέπει να εμβολιαστούν αρχικά ανάμεσα στις έξι και τις οκτώ εβδομάδες, ακολουθούμενα από αναμνηστικά εμβόλια κάθε τρεις εβδομάδες μέχρι περίπου τις 16 εβδομάδες. Παρόλα αυτά, η προσοχή δεν σταματάει εδώ, καθώς ο σκύλος μας πρέπει να λαμβάνει τακτικά αναμνηστικά εμβόλια καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του.

2. Περιορίζουμε την έκθεση: Μέχρι να εμβολιαστεί πλήρως το κουτάβι μας, πρέπει να αποφεύγουμε περιοχές όπου συναντώνται πολλοί σκύλοι, όπως τα πάρκα σκύλων, τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων και οι παιδικές χαρές. Ο τίφος μπορεί να μεταδοθεί μέσω άμεσης επαφής με μολυσμένο σκύλο ή μέσω έμμεσης επαφής με μολυσμένες επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων χεριών.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο τίφος είναι ένας σοβαρός ιός που μπορεί να είναι και θανατηφόρος, αλλά δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε. Είναι καθήκον μας να προστατεύουμε το μικρό μας φίλο και να ακολουθούμε πιστά το πρόγραμμα εμβολιασμού για να το διατηρούμε χαρούμενο και υγιές το αγαπημένο μας ζωάκι!

Αγγελίες VetnPet: Υιοθέτησε ένα ζωάκι

Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στα λόγια, αλλά να μεταφέρουμε την καλοσύνη μας σε πράξη. Γι’ αυτό, η στήλη VetnPet θα δημοσιεύει αγγελίες με ζωάκια που χρειάζονται σπίτι και μια ζεστή αγκαλιά. Μπορείτε να δώσετε μια ευκαιρία σε ένα ζωάκι να ζήσει την ταχύτητά του. Ας σταθούμε δίπλα τους και να τους προσφέρουμε αγάπη και μία καλή οικογένεια που θα τους αγαπά και θα τους φροντίζει για πάντα. Μην αγνοήσετε αυτό το ιδιαίτερο αίτημα για υιοθεσία!

Επειγοντίζονται φιλοξενίες/υιοθεσίες για 5 κουτάβια! Βρέθηκαν πριν από 2 εβδομάδες στο Τάχι Θηβών. Ας κοινοποιήσουμε για να βρούν ένα νέο αγαπημένο σπίτι!

Αυτά τα μικρά κουτάβια χρειάζονται τη δική σας αγάπη και φροντίδα. Είναι περίπου ένα μήνα και πιθανότατα θηλυκά. Τα κουτάβια τρέφονται μόνα τους. Θα δοθούν με όλα τα νόμιμα έγγραφα περιοχή Άνω Λιόσια, Αττικής. Επικοινωνία με την Ιωάννα Κουλέλη στο τηλέφωνο 6973759001.

Ύπαρξη ζώων στον κόσμο μας είναι απόλυτα σημαντική και καλοδεχούμενη. Ας αφήσουμε τον αληθινό μας εαυτό να εμφανιστεί και ας δείξουμε στα ζωάκια αυτήν την αγάπη και προσοχή που τους αξίζει!

(Ακολουθούν περισσότερες αγγελίες για υιοθεσία ζώων από το VetnPet)
Πηγή

Κοινοποίηση