Τρόποι για να εκφράσετε αγάπη στη γάτα σας

Κατηγορία

Κοινοποίηση

Πόσο συχνά λέτε στη γάτα σας ότι την αγαπάτε; Πολλές φορές, σωστά; Όμως, ο τρόπος που εκφράζετε την αγάπη σας ενδέχεται να μην είναι πάντα κατανοητός από αυτήν. Εδώ είναι 9 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να νιώσει η γάτα σας μοναδική:

  1. Κοιτάξτε τη στα μάτια: Ένας τρόπος να εκφράσετε αγάπη στη γάτα σας είναι να την κοιτάξετε στα μάτια. Όταν η γάτα φαίνεται νυσταγμένη και έχει μισόκλειστα μάτια αλλά προσπαθεί να διατηρήσει οπτική επαφή μαζί σας, αυτό είναι ένδειξη αγάπης. Κοιτάξτε την στα μάτια και θα νιώσει την αγάπη σας.
  2. Κάντε της μασάζ: Οι γάτες λατρεύουν το μασάζ. Αφιερώστε χρόνο να χαϊδέψετε απαλά τη γάτα σας και να της κάνετε ένα χαλαρωτικό μασάζ. Επικεντρωθείτε σε σημεία που φαίνεται να τα απολαμβάνει, όπως το πηγούνι, τα μάτια και η ουρά της.
  3. Παίξτε μαζί της: Αγοράστε ποικιλία παιχνιδιών για τη γάτα σας και παίξτε μαζί της. Αφήστε την να επιλέξει ποιο παιχνίδι θέλει να παίξει και διασκεδάστε μαζί της.
  4. Εξοπλίστε το σπίτι με παιχνίδια: Αν είστε συχνά μακριά από το σπίτι, εξοπλίστε το με διάφορα παιχνίδια ώστε η γάτα σας να μην νιώθει πλήξη και μοναξιά. Ένα μεγάλο ονυχοδρόμιο ή ένα παιχνίδι “Catch the mouse” θα την κρατήσουν απασχολημένη και ευτυχισμένη.
  5. Χτενίστε τη: Περιποιηθείτε το τρίχωμα της γάτας σας χτενίζοντάς την απαλά. Αυτό της παρέχει ευχαρίστηση και είναι μια καλή ευκαιρία για να ελέγξετε το σώμα της για πληγές ή προβλήματα υγείας.
  6. Δώστε της λιχουδιές: Οι γάτες αγαπάνε τις λιχουδιές. Προσφέρετε μερικές από αυτές ως επιβράβευση και αγάπη για τη γάτα σας.
  7. Μάθετε τη γλώσσα του σώματος της: Η γάτα χρησιμοποιεί την γλώσσα του σώματος για να εκφράσει τις προθέσεις της. Διαβάστε τα σημάδια που δίνει, όπως η ουρά της, η στάση του σώματος και οι εκφράσεις του προσώπου της, για να καταλάβετε τι θέλει από εσάς.
  8. Αφήστε την να πλησιάσει εσάς: Μην πιέζετε τη γάτα σας να κάνει κάτι που δεν θέλει. Αφήστε την να σας πλησιάσει όταν είναι έτοιμη και θα σας δείξει πόσο σας αγαπάει, έστω και με έναν περίεργο τρόπο.
  9. Πάρτε φροντίδα της υγείας της: Η υγεία της γάτας σας είναι σημαντική ένδειξη αγάπης. Επισκεφτείτε τακτικά τον κτηνίατρο, προγραμματίστε εμβολιασμούς και βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένη από παράσιτα.

Τρόποι για να εκφράσετε αγάπη στη γάτα σας
Πηγή

Κοινοποίηση